Delft Chamber Music Festival


21STE DELFT CHAMBER MUSIC FESTIVAL PAKT UIT MET THEMA ECHT WAAR?
Nieuwe samenwerking met Gergiev Festival in programma rond Paustovski

Van 27 juli t/m 6 augustus 2017 wordt de historische binnenstad van Delft voor de 21ste keer opgeluisterd door het Delft Chamber Music Festival. Het thema van deze editie is Echt Waar? Artistiek leider en violiste Liza Ferschtman nodigt de absolute wereldtop van de klassieke muziek uit om elf dagen lang samen met haar op zoek te gaan naar de waarheid in de muziek. Een onmogelijke opgave natuurlijk, maar toch? Wordt de perceptie van de luisteraar gestuurd door het verhaal in of achter de muziek? Kan muziek mensen aanzetten tot daden? Componisten zijn verbannen vanwege hun muziek. Liza Ferschtman: “Ik ga de uitdaging aan om de luisteraar zijn eigen waarheid in muziek te laten vinden tijdens ons festival.” Zij zal dit doen dan de hand van hoogtepunten uit de kamermuziek, dans en literatuur.

Nieuw in 2017:
Het Delft Chamber Music Festival heeft dankzij de hoge kwaliteit van de concerten en de zomerse, intieme setting een unieke plek verworven binnen het Nederlandse festivallandschap. Dit jaar presenteert het festival met trots een nieuwe samenwerking met het Gergiev Festival in Rotterdam. In de multimediale voorstelling Begin van een onbekend tijdperk leest acteur Thom Hoffman werk voor van Konstantin Paustovski. Deze herinneringen aan de Russische revolutie worden voorzien van filmbeelden uit die tijd (1917 en verder) en muziek van Sergei Prokofiev: Visions Fugitives, uitgevoerd door Liza Ferschtman (viool) en Ole Christian Haagenrud (piano). De dramaturgie is in handen van Willem Bruls.

Over Delft Chamber Music Festival
In 11 dagen vinden meer dan 20 concerten plaats in en rond de historische binnenstad van Delft. Het merendeel vindt plaats in de Van der Mandelezaal van Museum Prinsenhof, maar ook in de gemeente Midden-Delfland zijn concerten bij te wonen tijdens het Stoelendansconcert. Net als voorgaande jaren worden de Jong Talent Dag, het Marktconcert en de Night at the Museum weer georganiseerd. Herkenbaar en geliefd repertoire wordt hierbij gecombineerd met minder bekende, avontuurlijke programmering en verrassende elementen. Bekende musici uit de hele wereld maken hun opwachting. Denk aan Mahan Esfahani, het Stockholm Syndrom Ensemble, Enrico Pace, Aleksander Madzar, István Vardai, Virpi Räisänen, Robert Holl, Sharon Kam, Collin Currie en het bijzondere vocaal ensemble Graindelavoix met zijn typische klank. Ook de Nederlandse top is te vinden op het festival, met onder anderen Tim Kliphuis, Rick Stotijn, Erik Bosgraaf, Nora Fischer en Remy van Kesteren.

Organisatie delen:

Website

E-mail

Facebook

Twitter